Το σχολείο μας συμμετέχει στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το σχολείο μας, με μια ομάδα 10 μαθητών από τα τμήματα  Γ1 & Γ2, συμμετέχει  στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που διεξάγεται στις 3 και 4 Απρίλη 2015 στην Αίθουσα Ανδρόγεω στο Ηράκλειο.

Οι μαθητές μας κατασκεύασαν ένα ρομποτικό όχημα που βασίζεται στο μικροελεγκτή Arduino UNO R3 και έχει τη  δυνατότητα να ελέγχεται, μέσω της τεχνολογίας Bluetooth, από οποιοδήποτε smartphone που τρέχει λειτουργικό Android!

 

Συγκεκριμένα το ρομποτικό όχημα:

  • Μπορεί να κινηθεί αυτόνομα στο χώρο αποφεύγοντας πιθανά εμπόδια
  • Μπορεί να ελεγχθεί απομακρυσμένα μέσω Android εφαρμογής που αναπτύχθηκε στο MIT App Inventor 2
  • Έχει τη δυνατότητα φωνητικής καθοδήγησης με τη χρήση προτάσεων
    π.χ « Ρομπότ, μπορείς να μας κάνεις μια επίδειξη?»

    car5

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση του ρομποτικού οχήματος που έφτιαξαν οι μαθητές.

Το σχολείο μας επίσης, επελέγη ανάμεσα σε 48 σχολεία του νομού Ηρακλείου, για να παρουσιάσει το έργο των μαθητών μας στην τηλεδιάσκεψη που θα γίνει την Παρασκευή 3 Απριλίου και ώρα 12.30 με θέμα:

Μια καλημέρα με εκδηλώσεις και μαθητικά έργα από Ηράκλειο, Αγρίνιο, Ιωάννινα Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λάρισα, Μυτιλήνη, Ξάνθη, Πάτρα, Ρόδο, Τρίκαλα και Χανιά”. Στην τηλεδιάσκεψη θα απευθύνει σύντομο Χαιρετισμό ο κ. Τ. Κουράκης, Αν. Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η παρουσίαση του σχολείου μας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Απριλίου και ώρα 13.45

Σας περιμένουμε!!!

Εφόσον δεν έχετε τη δυνατότητα να παρευρεθείτε στο Φεστιβάλ, μπορείτε να το παρακολουθήσετε διαδικτυακά στον παρακάτω σύνδεσμο: http://digifest-ira.blogspot.gr/p/blog-page_14.html

Πρόσκληση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.