Εκπαιδευτική επίσκεψη Α’ Γυμνασίου – ΙΟΑΣ

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Α Τάξης του Γυμνασίου Λιμένος Χερσονήσου, στα πλαίσια του μαθήματος Βιωματικών Δράσεων, στην Πλ. Ελευθερίας Ηρακλείου όπου υπήρχε εκδήλωση του ΙΟΑΣ. Πραγματοποιήθηκε μια σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών για τη σημασία της οδικής ασφάλειας.Οι παράγοντες του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ.) προσομοιάζοντας τις αιτίες τροχαίων ατυχημάτων προσδοκούν την ευαισθητοποίηση του κοινού για την αντιμετώπιση του προβλήματος και  τη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας εφαρμογής των κανόνων οδικής ασφάλειας στην καθημερινή ζωή.

Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα από 7 έως και 18 Νοεμβρίου και στους τέσσερις νομούς του νησιού μας (7,8,9,10 ΗΡΑΚΛΕΙΟ- Πλατεία Ελευθερίας -11,12,13 ΛΑΣΙΘΙ ? 14,15 ΡΕΘΥΜΝΟ και 16,17,18 ΧΑΝΙΑ).

Με  δεδομένο ότι τα τροχαία ατυχήματα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5-14 ετών και η πρώτη για τις ηλικίες 15-29, θεωρούμε πολύ σημαντικό  ότι οι μαθητές του νησιού μας  συμμετείχαν στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις. Άλλωστε όπως έχουν δείξει έρευνες, η ενημέρωση και η εκπαίδευση των νέων σε ζητήματα οδικής ασφάλειας μπορεί να συμβάλει θετικά στην ανατροπή αυτής της τραγικής πρωτιάς.

Με εκτίμηση, Πατεράκης Ζαχαρίας ΠΕ17.01 Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.